Povišena razina prolaktina - kojem liječniku ići? [Stručni savjet]

Molimo, protumačite rezultate testa. Liječnik kaže da sam zdrav, a gubim energiju već 2 godine, jako sam letargičan, imam depresiju, malo sam se udebljao (oko 7 kg), boli me glava i imam dojam da mi se vid pogoršao (u posljednjih pola godine). godina). Morfologija je bila normalna, samo leukociti u gornjoj granici normale 9,1 [4,0-10,0], TSH - 4,01 [0,27-4,20] (prije godinu dana imao sam 1,92 u granicama [0,55 -4,78]), FT3 - 3,33 [1,8-4,6], FT4 - 1,20 [0,93-1,7], prolaktin - 37,17 [3,4-24,10 ], anti-TPO - 5,00 [0-35], anti-TG - 15,00 [0-115]. Kojem liječniku ići? Endokrinologu ili ginekologu? Je li razina prolaktina vrlo visoka? Učinio sam to preporučenog datuma, oko 20. dana ciklusa.

Imate blago povišenu razinu prolaktina i to zahtijeva konzultacije s endokrinologom.

Imajte na umu da je odgovor našeg stručnjaka informativan i da neće zamijeniti posjet liječniku.

Barbara Grzechocińska

Docent na Odjelu za porodništvo i ginekologiju Medicinskog sveučilišta u Varšavi. Prihvaćam privatno u Varšavi na ul. Krasińskiego 16 m 50 (registracija je moguća svaki dan od 8 do 20 sati).

Oznake:  ishrana Regeneracija Drugačiji 

Zanimljivi Članci

add